Hanamies tulee, oletko valmis?

TIEDOTE 26.11.2018

Ravintola Viisi Penniä ja Ruosniemen Panimo tekivät Hanamies-oluen juhlistaakseen 6-vuotista yhteistyötä pienpanimoiden ja olutkulttuurin hyväksi.

Vuonna 2012 perustettu Ruosniemen Panimo julkaisi ensimmäisen oluensa juuri Viidessä Pennissä. ”Meille oli alussa tärkeää saada tuotetta ravintolaan esille, ja Viisi Penniä suhtautui meihin ennakkoluulottomasti. Uusiin pienpanimoihin yleisesti suhtauduttiin silloin epäillen, kun ei oikein tiedetty osaako ne tehdä olutta ollenkaan.” kertoo panimon perustaja Juho-Matti Karpale. ”
”Ruosniemen Panimo oli juuri perustettu kuusi vuotta sitten, kun saimme puhelun: ”Ruosniemeltä terve. Ollaan tehty APA nimeltä Piirimyyjä, saataisiinko tulla maistattamaan”. Oluthuoneen puolesta on ollut hauska seurata alusta saakka panimon kasvua pienestä toimijasta tähän nykypäivän kokoon.” kertoo Antti ”Atzu” Punamäki ravintola Viiden Pennin tiskin takaa.

Ravintola Viiden Pennin hanassa on aiemminkin näkynyt omaa tuotantoa vuosien varrella. ”Meidän monipuolisen hanavalikoiman yhtenä tärkeänä osana on Pennin oma olut. Nyt meidän omaa olutta saa alkoholilain muutoksen myötä ostaa pulloittain mukaan suoraan ravintolasta” ravintolapäällikkö Hanna Korpela kertoo. Hanamies ESB on maltaisa ja punertava bitter, jota on saatavilla ainoastaan ravintolasta.

Yhteydenotot:
Juho-Matti Karpale
Puh. 040 727 0602
juho-matti.karpale@ruosniemenpanimo.fi