Hei me muutetaan! #muutto

Ruosniemi Brewery on muuttokannalla. Panimon kasvutarina on ylittänyt kivinavetan kantokyvyn ja entinen lypsykarjan pyhättö Porin Ruosniemessä on ollut jo tovin ääriään myöten täynnä. Navettaan ahdetut, mittatilaustyönä teetetyt matalat tankit, keittolaitteet ja varsinkin oluet pursuilevat ovista ja ikkunoista. Piharakennukset ja pihan terassikin ovat olleet kovassa käytössä pakkaustarvikkeiden osalta. Panimokauppa laajentui viime vuonna vanhan hevostallin paikalle ja toimistoa on pidetty saunatilojen puolella. Päivittäiset toimet oluenkeiton, pesujen ja pullotuksen parissa eivät oikein tahdo enää sujua tilanahtauden takia. Jotain piti siis tehdä.

Espoolaisesta vuokrakaksiosta vuonna 2011 Porin Ruosniemeen muuttanut pienpanimoprojekti ottaa tänä kesänä uutta vauhtia Porin ehkä vielä tuntemattomimmasta kaupunginosasta Lotskerista. Kivenheiton päässä Puuvillan kauppakeskuksesta, ehdottomasti Suur-Ruosniemen rajojen sisäpuolella vanhan Vaasan-tien varresta, löytyivät riittävän isot ja modernit tilat pyörittää alati kasvavaa pienpanimoa. Nyt on hallilla korkeutta lähemmäs kuusi metriä, joka mahdollistaa isompien käymistankkien hyödyntämisen. Isompia tankkeja onkin jo tilattu lisää ja ne ovat saapumassa nyt kesällä uudelle panimolle. On paranneltu myös prosessia satsaamalla kunnon jäähdytyslinjastoon ja lämpimän veden talteenottoon.

Mikä siis muuttuu ja mikä taas pysyy samana? Panimon nimi ja oluiden alati erinomainen maku ainakin pysyvät säilyvät. Toki myös satakuntalainen jämpti tapa tehdä asioita pysyy. Yrityksemme yksi arvoista on rationaalisuus, joka voi kuulostaa tylsältä, mutta pohjimmiltaan insinöörivetoiselle panimolle se on toiminnan vankka perusta. Panimolla asennettaan enemmän tankkeja, pannaan enemmän olutta sekä tulevaisuudessa valmistamme myös tehdä erilaisia juomasekoituksia, alkoholittomia juomia ja vaikkapa paikallista lonkeroa. Tulemme myös tarjoamaan enemmän mahdollisuuksia tulla poikkeamaan panimolla. Panimovierailuilla voimme esitellä oluen teon vaiheita yksityisesti tai avoimien tapahtumissa ja aina aukioloaikojen puitteissa on mahdollisuus ostaa suoraan tuotteita panimolla. Avaamme myös panimobaarin eli kansanvälisemmin taproomin panimon yhteyteen, jossa voi maistella panimon tuotteita ihan luvan kanssa ja autenttisessa tilassa

Tässä tulevina viikkoina kerrotaan tarkemmin, miten panimon muutto oikein tapahtuu, miten ne kaikki laitteet saadaan asennettua paikalleen ja tärkeintä kaikista, milloin uudesta paikasta saadaan jo olutta pihalle avajaisten muodossa.

Paremman oluen puolesta,

Juho-Matti Karpale

Ruosniemi Brewery