Ajankohtaista

Ruosniemi Brewery avaa Helsingin keskustassa uudistuneella Kaivopihalla olutkaupan ja taproomin yhdistelmän joulukuun 15. päivä


TIEDOTE 1.12.2020
Julkaisuvapaa klo 08:30

RUOSNIEMI BREWERY AVAA HELSINGIN KESKUSTASSA UUDISTUNEELLA KAIVOPIHALLA OLUTKAUPAN JA TAPROOMIN YHDISTELMÄN JOULUKUUN 15. PÄIVÄ

Porilaistaustainen pienpanimo on lähtöisin Porin Ruosniemen kaupunginosasta, ja on valmistanut vuodesta 2011 laadukkaita ja palkittuja käsityöläisoluita. “Haluttiin lähteä tuomaan isolle kirkolle vähän porilaista meininkiä – kuitenkin niin, että olut on kylmää ja asiakaspalvelu lämmintä“, toteaa panimon toimitusjohtaja ja perustaja Juho-Matti Karpale.

Ruosniemi Brewery Helsinki Shop & Taproomin toiminta-ajatuksena on tuoda kaikki Ruosniemen tuotteet, uutuudet ja harvinaisuudet joko kaupasta ostettavaksi mukaan tai maisteltavaksi paikan päällä. “Valikoima tulee koostumaan ensi alkuun panimon omista oluista ja lonkeroista, mutta jatkossa tuodaan esille Satakunnan muidenkin pienpanimoiden ja -tuottajien kirjoa. Esimerkiksi meidän Tyrnilonkeroa maistamalla pääsee maakuntamatkalle omalla kotisohvalla”, Karpale valaisee.

Noin sadan neliön liiketila sijaitsee sisällä Kaivopihan uudistuneessa kauppakeskuksessa, jonne katutason sisäänkäynti on kolmen sepän patsaalta sekä Kaivopihalta, ravintola Zetorin alapuolelta. Taproomin puolella on 50 asiakaspaikkaa ja kaupan puolelta löytyvät oluet löytyvät kylmäkaapeista ja sesongin mukaisista lahjapakkauksista.

Olutkauppa tulee olemaan auki joulunalusviikoilla kauppakeskuksen aukioloaikoina ja anniskelun suhteen tullaan noudattamaan viranomaisten suosituksia.

Yhteydenotot:
Juho-Matti Karpale
Puh. 040 727 0602
juho-matti.karpale@ruosniemenpanimo.fi

Kuvamateriaali: media.ruosniemenpanimo.fi 

Ruosniemi Brewery on 2011 perustettu laatuolueen keskittyvä pienpanimo, joka valmistaa moderneja, kansainvälisesti palkittuja klassikkotuotteita. Julistamme oluen ilosanomaa vastuullisesti ja haluamme tuoda hauskuutta ihmisten elämään. Teemme olutta, jotta ihmiset voisivat juoda paremmin.

Etäpikkujoulujen verovapaus


Voi sitä ilon ja onnen päivää, kun verottaja antoi siunauksensa työnantajan järjestämien etäpikkujoulujen verovapaudelle!
Lupa on myönnetty, puuttuvat vain leipä ja sirkushupi!

Nyt kun pöytälaatikkofirmat on kaivettu naftaliinista, Ruostontut tarjoavat ohjelmaa puurojuhlaan.
Miltä kuulostaisi pikkujoulut panimokierroksella?
Tai ohjatussa olut-tastingissa? Miksei molemmat!

Ota työporukalla etäyhteys panimolle, jossa oluenpanija Arto opastaa virtuaalisella panimokierroksella oluen valmistuksen saloihin.
Kierroksella tutustutaan oluen valmistukseen, kerrotaan Ruosniemen Panimon toiminnasta ja tuotteista, sekä käydään panimotilat ja laitteet läpi.
Kierroksen jälkeen ohjelma jatkuu valitsemienne maistelu-sixpackien tuotteiden opastetulla maistelulla.

Kierros ja maistelu yht. 35€/osallistuja, alvittomana.
Lisätiedot osoitteesta info@ruosniemenpanimo.fi Tiptap!

Uudistuksia Panimokierroksiin


Herkullisia uutisia!

Näin juhlakauden kunniaksi panimovierailuumme on mahdollista yhdistää Nuåvon maukkaat pizzat joko paikan päällä Taproomissa tai kierroksen jälkeen Pizzeria Nuåvossa Porin keskustassa.

10-15 hengen ryhmille panimovierailu, tasting ja ruokailu järjestetään panimon tiloissa.
Isommille ryhmille (15+ henkeä) vierailu ja tasting järjestetään panimolla, pizzat nautitaan Nuåvossa.

Jos et jostain syystä ole pizzan ystävä, myös pelkkä panimovierailu tastingilla tai ilman onnistuu!

Panimovierailu, tasting & pizza @Taproom
10-15 hengen ryhmille
Kesto: n. 2 tuntia
Hinta 50€/hlö (sis. panimovierailu, tasting & pizza)

Panimovierailu, tasting @Taproom & pizza @Nuåvo
15+ hengen ryhmille
Kesto: n. 2,5 tuntia (panimovierailu & tasting n. 1 tunti, Nuåvo max. 1,5 tuntia)
Hinta 60€/hlö (sis. panimovierailu & tasting + pizza, hanaolut & kahvi)

(Tasting sisältää neljä vapaavalintaista olutta.)

Varaukset: myynti@ruosniemenpanimo.fi



Olemme ottaneet turvaväli- ja hygieniapolitiikan huomioon panimovierailujen järjestämisessä: vierailut pystytään järjestämään turvallisesti asianmukaisilla etäisyyksillä panimon väljissä tiloissa ja vieraille on saatavilla logollamme varustettuja kasvomaskeja.

Sokkomaistelu Taproomissa


Lauantaina Taproomissa on luvassa sokkomaistelua hanasta!
Täytämme uusia, vielä julkaisemattomia oluita tynnyreihin ja tarjoamme niitä maisteltavaksi hanasta Tapparissa.

Tarjolla on kolmea erilaista olutta ja tuotantopäällikkö Jussi on paikalla esittelemässä tuotteita.

Sokkomaistelu on mahdollista koko lauantain aukioloajan klo 12-18.
Hinta: 3€/pieni olut, 6€/iso olut.

Tapahtumaan on tarjolla 20 paikkaa. First come, first served!



Osoite: Hyveläntie 20, 28200 Pori

Tuotekehityskysely 2020


Panimolla on syksy aloitettu reippaasti uusia tuotteita suunnitellessa, ja nyt haluttaisiin myös teidät mukaan tuotekehityshommiin.

Haluatko vaikuttaa siihen, mihin suuntaan Ruosniemen tuotteita kehitetään jatkossa? Teemme taustatyötä tuotekehitystä silmällä pitäen ja haluaisimme kovasti kuulla mielipiteesi.

Kyselyyn pääset klikkaamalla tästä.

Palkintona osallistuneiden kesken arvotaan lahjakortti verkkokauppaamme (arvo 50 €) ja 2 x Finnkinon sarjalippupakettia (arvo 47 €).

Verkkokauppa on auki!


 

Osta verkossa, nouda panimokaupasta.

Upouuden verkkokauppamme valikoimaan kuuluvat kaikki panimomme pullo ja tölkkioluet. Voit tehdä ostoksia vaikka kotisohvalta ja noutaa oluet panimolta silloin kuin itsellesi parhaiten sopii – panimokaupan aukioloaikojen puitteissa.

Avajaistarjouksena kaikista verkko-ostoista -10% alennus koodilla VZR0OJLL

Osoite: https://shop.ruosniemibrewery.com/

Panimokauppa ja taproom auki tällä viikolla:

Torstaina 14.11. klo 15:00 – 21:00
Perjantaina 15.11. klo 14:00 – 24:00
Lauantaina 16.11. klo 14:00 – 22:00

Ulosmyynti ja noudot klo 21:00 asti.

Osoite: Hyveläntie 20, Pori

Tervetuloa!

TAPROOM AUKEAA TORSTAINA 24.10.2019


Pitkä odotus on vihdoin ohi! Saimme viimeinkin monipolvisen prosessin päätökseen ja avaamme panimokaupan yhteyteen taproomin eli hanahuoneen.

Näin alkuun neljä hanaa, tuoretta olutta ja jänniä erikoiseriä suoraan panimolta.

Tällä viikolla panimokauppa ja ensi askeliaan ottava taproom auki seuraavasti:

Torstai 24.10. 16:00 – 22:00
Perjantai 25.10. 14:00 – 24:00
Lauantai 26.10. 14:00 – 22:00

Ulosmyynti panimokaupasta loppuu klo 21:00

Osoite: Hyveläntie 20, Pori

Tervetuloa!

TIEDOTE: Saint Vacant ja Ruosniemi Brewery yhdistivät voimansa – kengäntekijän kasvot koristamaan uutta käsityöläisolutta


Tiedotusvälineille

Julkaisuvapaa 19.9.2019 klo 08:00

SAINT VACANT JA RUOSNIEMI BREWERY YHDISTIVÄT VOIMANSA – KENGÄNTEKIJÄN KASVOT KORISTAMAAN UUTTA KÄSITYÖLÄISOLUTTA

Insinöörivetoisen pienpanimon juomilla on kasvot ja tarina. Panimon etikettien kuvituksena on oikeita ihmisiä, aitoja ammattinsa edustajia. Paikkansa pullon kyljestä ovat löytäneet esimerkiksi diplomi-insinööri Jannis, ekonomi Maisa ja Konsultti Katri. Panimon syksyn 2019 uutuusoluen, Artesaanin, etikettiä koristaa Saint Vacant -jalkineiden pääsuunnittelija, yhtiön perustaja ja isähahmo Janne Lax.

“Pienpanimo-oluen tekeminen on mitä suuremmassa määrin käsityötä, joten halusimme tehdä oluen kunnianosoituksena kaikille intohimoisille käsityöläisille, lajista riippumatta. Jannen tyylitaju, ammattitaito ja intohimo työtään kohtaan on tehnyt meihin suuren vaikutuksen. Olimmekin erittäin otettuja, kun hän vastasi myöntyvästi pyyntöömme käyttää hänen kuvaansa etiketissä”, panimon toimitusjohtaja Antti Isomäki kertoo.

Kahden eri alan käsityöläisen yhteistyö ei rajoitu vain kuvaan pullon kyljessä. Taidolla ja tyylillä tehty olut tuo hauskan lisänsä kenkien markkinointiin ja pienpanimolle näkyvyys oman alan ulkopuolella on kallisarvoista.

”Meille tärkeintä on tehdä oikeita asioita mukavien tyyppien kanssa, koska uskon siihen, että aito fiilis välittyy parhaiten. Ja tämä on juuri sitä! Projekti antaa meille myös kaivattua valtakunnallista näkyvyyttä, kun oluet ovat niin laajassa jakelussa”, Janne Lax kommentoi.

Artesaani Ahtanum Amber Ale julkaistiin keskiviikkona 18.9.2019 Olutravintola Black Doorissa Helsingissä ja se on saatavana S-ryhmän ja Keskon valikoimista syys-lokakuusta alkaen kautta maan. Olutta toimitetaan myös sekä pullo- että hanatuotteena laadukkaisiin olutravintoloihin.

Suomessa kehitetyt Saint Vacant -miestenjalkineet valmistetaan Portugalissa, Goodyear welted -menetelmällä Italialaisista materiaaleista. Suunnittelija Janne Lax on kokenut kengäntekijä, joka on saanut käsityöoppinsa Suomessa ja Englannissa. Hän perusti Saint Vacantin vuonna 2005. Vuonna 2016 Lax uudisti konseptin rajaamalla laajan malliston viiteen kenkämalliin. Suurena ideana on, että mies tarvitsee elämänsä aikana viidet kengät. Laxin rohkea oivallus yhdistää hänen suunnittelijataitonsa, klassiset miesten kenkämallit ja kestävän kehityksen.

Ruosniemi Brewery on laatuolueen keskittyvä pienpanimo, joka valmistaa moderneja, kansainvälisesti palkittuja klassikkotuotteita. Julistamme oluen ilosanomaa vastuullisesti ja haluamme tuoda hauskuutta ihmisten elämään. Teemme olutta, jotta ihmiset voisivat juoda paremmin.

Tuotekuvia ja video: media.ruosniemenpanimo.fi -> Artesaani 19.9.2019

Yhteydenotot ja lisätiedot:

Ruosniemen Panimo Oy
Antti Isomäki
antti.isomaki@ruosniemenpanimo.fi
+358 40 772 5873

Saint Vacant Oy
Janne Lax
janne@saintvacant.com
+358 40 740 4858
www.saintvacant.com

PANIMOKAUPPA AVAUTUU UUDESSA OSOITTEESSA MAANANTAINA 15.7.2019


Panimokauppa avaa ovensa seuraavan kerran uudessa osoitteessa ja tämä tapahtuu Pori Jazz 2019 pääviikolla maanantaina 15.7.2019.

Osoite: Hyveläntie 20, 28200 Pori

Avoinna Jazz-viikolla 15.-20.7. (ma-la) klo 12:00-18:00

Tervetuloa tutustumaan!

KYLMÄ, KYLMEMPI, KYLMIN #muutto #ruosengineering


Olut on parhaimmillaan nautittuna oikeassa lämpötilassa, mutta jo sen valmistusvaiheessa on lämpötilan hallinnalla iso merkitys lopputulokseen. Seuraavassa kerrotaan lisää, miten olut jatkossa tulee jäähtymään Ruosniemen uudella panimolla.

Kylmäkone

Uudelle panimolle hankittiin uudenaikainen integroitu jäähdytyskone. Oheinen rakkine pitää sisällään 200 litran vesialtaan, pumpun ja kylmäkoneen. Toimittajan mukaan Kreyer-merkkinen laite löytyy myös monesta muustakin suomalaisesta panimosta. Vaikka kokonaisjäähdytysteho valittiin rekisterin alapäästä, on saksalainen insinööri mitoittanut laitteeseen ylisuuren pumpun meidän tarpeisiimme nähden. Putkisto pitää siis suunnitella niin, että paine ja virtaus ovat oikealla tasolla jokaisen yksittäisen käymistankin kohdalla. Laite puhaltaa lämpimän ilman suoraan panimotilaan, joka kesällä todennäköisesti saa pienpanijan kainalot hikoamaan pelkästä näystä. Edessä lieneekin lämmön puhaltaminen ulkoilmoihin jo lähitulevaisuudessa.

Putkisto

#Ruosengineering- osastossa tehtiin aiemmin keväällä vartin fläppitaulutuokio, jossa suunniteltiin jäähdytysputkisto. Suurin osa jäähdytykseen käytettävästä liuoksesta kiertää runkoputkessa, josta kukin tankki ottaa tarvitsemansa määrän jäähdytystä. Runkoputkesta tuli lopulta peräti kahden tuuman paksuinen pötkö, josta yksittäisille tankeille pienemmillä pilleillä. Runkoputken loppupäähän sijoitettiin kiinalaiset tankit, koska siellä paine on alhaisin. Tämä järjestely koettiin tarpeelliseksi, koska aikoinaan Kiinasta tilattujen tankkien jäähdytyspuolen paineenkestävyydestä ei ollut kovin vakuuttavaa tietoa. Uusien tankkien jäähdytysmantteli on testattu 2,5:een baariin ja bulgarialaisten tankkien jopa kolmeen baariin saakka. Näiden osalta ei siis huolta, että järjestelmän pumppu tuottaisin liian kovan paineen jäähdytyspuolelle. Mutta kaikesta huolimatta laitteeseen asennettiin varoventtiili, joka poikkeustilanteissa ei anna paineen nousta säädetyn paineen yli.

Säätö

Jäähdytyskoneessa saadaan säädettyä lähtevän jäähdytysnesteen lämpötila koneelta, sen omia säätöpiirejä käyttäen. Koneen jälkeen on takaiskuventtiili, joka estää putkistosta liuoksen virtaamisen takaisin altaaseen ylivuodon estäen. Päätettiin myös tehdä ns. hullun kierto heti alkuun, jolla osa pumpun virtauksesta saadaan palautettua takaisin altaaseen (ks. kohta 1). Lämpömittarit asennettiin lähtöön ja paluuseen ja linjasäätöventtiilin tankeille. Käymistankkien lämpötilasäädöt vietiin kaikki samaan paikkaan seinälle aiemman sekasotkun sijaan. Jo kelpaa oluenpanijan havainnoida kustakin tankista, miten olut valmistuu.

Insinöörien panemaa,

Juho-Matti Karpale
Ruosniemi Brewery