Ajankohtaista

TAPROOM AUKEAA TORSTAINA 24.10.2019


Pitkä odotus on vihdoin ohi! Saimme viimeinkin monipolvisen prosessin päätökseen ja avaamme panimokaupan yhteyteen taproomin eli hanahuoneen.

Näin alkuun neljä hanaa, tuoretta olutta ja jänniä erikoiseriä suoraan panimolta.

Tällä viikolla panimokauppa ja ensi askeliaan ottava taproom auki seuraavasti:

Torstai 24.10. 16:00 – 22:00
Perjantai 25.10. 14:00 – 24:00
Lauantai 26.10. 14:00 – 22:00

Ulosmyynti panimokaupasta loppuu klo 21:00

Osoite: Hyveläntie 20, Pori

Tervetuloa!

TIEDOTE: Saint Vacant ja Ruosniemi Brewery yhdistivät voimansa – kengäntekijän kasvot koristamaan uutta käsityöläisolutta


Tiedotusvälineille

Julkaisuvapaa 19.9.2019 klo 08:00

SAINT VACANT JA RUOSNIEMI BREWERY YHDISTIVÄT VOIMANSA – KENGÄNTEKIJÄN KASVOT KORISTAMAAN UUTTA KÄSITYÖLÄISOLUTTA

Insinöörivetoisen pienpanimon juomilla on kasvot ja tarina. Panimon etikettien kuvituksena on oikeita ihmisiä, aitoja ammattinsa edustajia. Paikkansa pullon kyljestä ovat löytäneet esimerkiksi diplomi-insinööri Jannis, ekonomi Maisa ja Konsultti Katri. Panimon syksyn 2019 uutuusoluen, Artesaanin, etikettiä koristaa Saint Vacant -jalkineiden pääsuunnittelija, yhtiön perustaja ja isähahmo Janne Lax.

“Pienpanimo-oluen tekeminen on mitä suuremmassa määrin käsityötä, joten halusimme tehdä oluen kunnianosoituksena kaikille intohimoisille käsityöläisille, lajista riippumatta. Jannen tyylitaju, ammattitaito ja intohimo työtään kohtaan on tehnyt meihin suuren vaikutuksen. Olimmekin erittäin otettuja, kun hän vastasi myöntyvästi pyyntöömme käyttää hänen kuvaansa etiketissä”, panimon toimitusjohtaja Antti Isomäki kertoo.

Kahden eri alan käsityöläisen yhteistyö ei rajoitu vain kuvaan pullon kyljessä. Taidolla ja tyylillä tehty olut tuo hauskan lisänsä kenkien markkinointiin ja pienpanimolle näkyvyys oman alan ulkopuolella on kallisarvoista.

”Meille tärkeintä on tehdä oikeita asioita mukavien tyyppien kanssa, koska uskon siihen, että aito fiilis välittyy parhaiten. Ja tämä on juuri sitä! Projekti antaa meille myös kaivattua valtakunnallista näkyvyyttä, kun oluet ovat niin laajassa jakelussa”, Janne Lax kommentoi.

Artesaani Ahtanum Amber Ale julkaistiin keskiviikkona 18.9.2019 Olutravintola Black Doorissa Helsingissä ja se on saatavana S-ryhmän ja Keskon valikoimista syys-lokakuusta alkaen kautta maan. Olutta toimitetaan myös sekä pullo- että hanatuotteena laadukkaisiin olutravintoloihin.

Suomessa kehitetyt Saint Vacant -miestenjalkineet valmistetaan Portugalissa, Goodyear welted -menetelmällä Italialaisista materiaaleista. Suunnittelija Janne Lax on kokenut kengäntekijä, joka on saanut käsityöoppinsa Suomessa ja Englannissa. Hän perusti Saint Vacantin vuonna 2005. Vuonna 2016 Lax uudisti konseptin rajaamalla laajan malliston viiteen kenkämalliin. Suurena ideana on, että mies tarvitsee elämänsä aikana viidet kengät. Laxin rohkea oivallus yhdistää hänen suunnittelijataitonsa, klassiset miesten kenkämallit ja kestävän kehityksen.

Ruosniemi Brewery on laatuolueen keskittyvä pienpanimo, joka valmistaa moderneja, kansainvälisesti palkittuja klassikkotuotteita. Julistamme oluen ilosanomaa vastuullisesti ja haluamme tuoda hauskuutta ihmisten elämään. Teemme olutta, jotta ihmiset voisivat juoda paremmin.

Tuotekuvia ja video: media.ruosniemenpanimo.fi -> Artesaani 19.9.2019

Yhteydenotot ja lisätiedot:

Ruosniemen Panimo Oy
Antti Isomäki
antti.isomaki@ruosniemenpanimo.fi
+358 40 772 5873

Saint Vacant Oy
Janne Lax
janne@saintvacant.com
+358 40 740 4858
www.saintvacant.com

PANIMOKAUPPA AVAUTUU UUDESSA OSOITTEESSA MAANANTAINA 15.7.2019


Panimokauppa avaa ovensa seuraavan kerran uudessa osoitteessa ja tämä tapahtuu Pori Jazz 2019 pääviikolla maanantaina 15.7.2019.

Osoite: Hyveläntie 20, 28200 Pori

Avoinna Jazz-viikolla 15.-20.7. (ma-la) klo 12:00-18:00

Tervetuloa tutustumaan!

KYLMÄ, KYLMEMPI, KYLMIN #muutto #ruosengineering


Olut on parhaimmillaan nautittuna oikeassa lämpötilassa, mutta jo sen valmistusvaiheessa on lämpötilan hallinnalla iso merkitys lopputulokseen. Seuraavassa kerrotaan lisää, miten olut jatkossa tulee jäähtymään Ruosniemen uudella panimolla.

Kylmäkone

Uudelle panimolle hankittiin uudenaikainen integroitu jäähdytyskone. Oheinen rakkine pitää sisällään 200 litran vesialtaan, pumpun ja kylmäkoneen. Toimittajan mukaan Kreyer-merkkinen laite löytyy myös monesta muustakin suomalaisesta panimosta. Vaikka kokonaisjäähdytysteho valittiin rekisterin alapäästä, on saksalainen insinööri mitoittanut laitteeseen ylisuuren pumpun meidän tarpeisiimme nähden. Putkisto pitää siis suunnitella niin, että paine ja virtaus ovat oikealla tasolla jokaisen yksittäisen käymistankin kohdalla. Laite puhaltaa lämpimän ilman suoraan panimotilaan, joka kesällä todennäköisesti saa pienpanijan kainalot hikoamaan pelkästä näystä. Edessä lieneekin lämmön puhaltaminen ulkoilmoihin jo lähitulevaisuudessa.

Putkisto

#Ruosengineering- osastossa tehtiin aiemmin keväällä vartin fläppitaulutuokio, jossa suunniteltiin jäähdytysputkisto. Suurin osa jäähdytykseen käytettävästä liuoksesta kiertää runkoputkessa, josta kukin tankki ottaa tarvitsemansa määrän jäähdytystä. Runkoputkesta tuli lopulta peräti kahden tuuman paksuinen pötkö, josta yksittäisille tankeille pienemmillä pilleillä. Runkoputken loppupäähän sijoitettiin kiinalaiset tankit, koska siellä paine on alhaisin. Tämä järjestely koettiin tarpeelliseksi, koska aikoinaan Kiinasta tilattujen tankkien jäähdytyspuolen paineenkestävyydestä ei ollut kovin vakuuttavaa tietoa. Uusien tankkien jäähdytysmantteli on testattu 2,5:een baariin ja bulgarialaisten tankkien jopa kolmeen baariin saakka. Näiden osalta ei siis huolta, että järjestelmän pumppu tuottaisin liian kovan paineen jäähdytyspuolelle. Mutta kaikesta huolimatta laitteeseen asennettiin varoventtiili, joka poikkeustilanteissa ei anna paineen nousta säädetyn paineen yli.

Säätö

Jäähdytyskoneessa saadaan säädettyä lähtevän jäähdytysnesteen lämpötila koneelta, sen omia säätöpiirejä käyttäen. Koneen jälkeen on takaiskuventtiili, joka estää putkistosta liuoksen virtaamisen takaisin altaaseen ylivuodon estäen. Päätettiin myös tehdä ns. hullun kierto heti alkuun, jolla osa pumpun virtauksesta saadaan palautettua takaisin altaaseen (ks. kohta 1). Lämpömittarit asennettiin lähtöön ja paluuseen ja linjasäätöventtiilin tankeille. Käymistankkien lämpötilasäädöt vietiin kaikki samaan paikkaan seinälle aiemman sekasotkun sijaan. Jo kelpaa oluenpanijan havainnoida kustakin tankista, miten olut valmistuu.

Insinöörien panemaa,

Juho-Matti Karpale
Ruosniemi Brewery

MUUTTO JA MITEN SE TEHDÄÄN #muutto #ruosengineering


Kuinka monta insinööriä tarvitaan vaihtamaan hehkulamppu? Klassinen vitsi tarjoaa vastaukseksi viidestä seitsemään eri lähteitten mukaan. Entä montako insinööriä tarvitaan muuttamaan panimo? Lopullinen vastaus odottaa vielä itseään, mutta jo omalla porukalla päästään helposti puolen tusinan paikkeille. Juttusarjassa varsinaiseen suunnittelutyöhön ja toteutukseen paneudutaan myöhemmin, mutta aluksi on syytä käydä läpi suunnitteluvaihe, jolloin into on suurinta ja odotukset korkealla.

Aikataulutuksen kovin ydin

Lienee enemmän sääntö kuin poikkeus, että projektien aikataulut kusevat tavalla tai toisella. Tästä huolimatta projektiin päätettiin ladata kunnon panokset heti alkuun. Kun alkuvuodesta 2019 alkoi näyttämään siltä, että ylipäätään muuttaminen isompiin tiloihin olisi mahdollista, piti päättää mihin ajankohtaan muutto olisi syytä ajoittaa. Toisaalta olisi helppo ajatella, että muutto olisi hyvä ajoittaa hiljaiseen kohtaan vuotta. Ja melko valmiilta ajatus vaikuttikin. Mutta sitä ei suoranaisesti ei pysty ennustamaan kovin varmasti mikä aika on tyystin hiljaista. Muutto ja laajennus olisi joka tapauksessa hyvä saada valmiiksi niin pian kuin mahdollista.

Kesästä tiedetään aika hyvin, mitä olutmarkkinoilla tapahtuu. Kesällä olutta pitäisi pystyä toimittamaan kauppojen hyllyille ja ravintoloihin, koska sitä kuluu. Suurimpana riskinä nähtiin tilanne, jolloin parhaimpaan myyntiaikaan varastot kumisisivat tyhjyyttään. Riskejä leijui ilmassa, mutta päätettiin kuitenkin yrittää ajoittaa panimon muutto juhannusta edeltävään aikaan. Tehtäisiin tankit täyteen ja siirrettäisiin tyhjiä tankkeja uudelle paikalle sitä mukaa kuin saadaan niitä tyhjennettyä pulloihin. Ennen juhannusta olisi siis valmista.

Homma vaikutti mahdollisesta, vielä piti päättää mistä päästä panolaitteistoa aletaan purkamaan. Lähtisivätkö keittolaitteet ensin vai siirreltäisiinkö valmiista päästä ensin ja jatkettaisiin keittelyä niin pitkään kuin mahdollista? Hommahan olisi ollut kertaluokkaa helpompi, jos muuton sijasta olisi aloitettu keittäminen uusilla laitteilla vanhan panimon yhä ollessa toiminnassa. Sitä vain laittaisi valot pois päältä vanhassa paikassa ja jälleen kytkisi päälle uudessa. Tämä ei kuitenkaan tullut kyseeseen meidän tapauksessamme. Muutolle annettiin siis ruhtinaallinen kolmen viikon pituinen aika onnistuakseen, kesäkuun alusta juhannukseen.

Point-of-no-return

Hetki, jolloin keittokattilasta katkaistaan virrat ja kattila nostetaan pihalle, merkitsee vanhan loppua ja uuden alkua. Napanuoran katkaisuvaiheessa pitääkin olla jo aika hyvä käsitys, että projektin aikataulu ei tulisi venymään, tai ainakaan kovin paljoa. Mitä jos viranomaiset eivät olekaan lempeitä, vaan jo siirretyt keittolaitteet jäävät luvattomalle maalle määrittelemättömäksi ajaksi pölyttymään. Jo tilattujen uusien tankkien viivästyminen ei sinänsä kokonaiskuvaa hetkauttaisi, kunhan saataisiin keitettyä lisää johonkin tankkiin uudessa paikassa. Monen asian etenemiseen tietysti pystyy vaikuttamaan itse, esimerkiksi tankkien siirtämisen pihalle kuljetusliikkeen vietäväksi onnistuu kyllä ripeästikin. Sähkö- vesihommat ovat ammattilaisten hommia, mutta ajoissa nekin pitää saada sovittua. Sähköliittymääkin piti saada suurennettua uudessa paikassa ja vastaavasti vanhassa pienennettyä. Tämän lisäksi viranomaisilla on sanansa sanottavana.

Luparuljanssi

Panimoa perustaessa, pyörittäessä ja muuttaessa pitää olla yhteydessä suhteelliseen isoon määrään viranomaistahoja. Tosin poliisia ja oikeuslaitosta ei enää muuton yhteydessä tarvitse vaivata. Sen sijaan lupia myöntävät tahot kuten Valvira (valmistusluvat), Tulli (tilatarkastustus) ja Vero hyväksyy edellä mainittujen tahojen suosituksesta alkoholivaraston. Myöhemmässä vaiheessa käsityöläisoluen myymisen ja anniskelun osalta AVIlla (Aluehallintovirasto) on myös omat hakukaavakkeensa. Tietysti terveystarkastaja ja rakennusvalvonta Porin kaupungin puolesta myös pitää ottaa mukaan, jos on kyse elintarvikkeista tai alkoholin anniskelusta. Monet näistä eivät aina keskustele ainakaan automaattisesti keskenään, joten projektipäällikön on syytä olla aktiivinen joka suuntaan.

Juhannus lähestyy kovaa kyytiä, ja kirjoitettaessa on juuri saatu tieto siitä, että oluen valmistuslupa on nytkähtänyt eteenpäin. Itse asiassa niin pitkälle, että oluen tekeminen uudessa paikassa olisi mahdollista jo nyt. Putkihommat ovat eristystä vaille valmiit ja sähköasentajat vetävät kaapelia kuin viimeistä päivää. Eiköhän tässä kohta päästä jo… niin, panemaan.

Jotta ihmiset voisivat juoda paremmin,

Juho-Matti Karpale,
Ruosniemi Brewery

Hei me muutetaan! #muutto


Ruosniemi Brewery on muuttokannalla. Panimon kasvutarina on ylittänyt kivinavetan kantokyvyn ja entinen lypsykarjan pyhättö Porin Ruosniemessä on ollut jo tovin ääriään myöten täynnä. Navettaan ahdetut, mittatilaustyönä teetetyt matalat tankit, keittolaitteet ja varsinkin oluet pursuilevat ovista ja ikkunoista. Piharakennukset ja pihan terassikin ovat olleet kovassa käytössä pakkaustarvikkeiden osalta. Panimokauppa laajentui viime vuonna vanhan hevostallin paikalle ja toimistoa on pidetty saunatilojen puolella. Päivittäiset toimet oluenkeiton, pesujen ja pullotuksen parissa eivät oikein tahdo enää sujua tilanahtauden takia. Jotain piti siis tehdä.

Espoolaisesta vuokrakaksiosta vuonna 2011 Porin Ruosniemeen muuttanut pienpanimoprojekti ottaa tänä kesänä uutta vauhtia Porin ehkä vielä tuntemattomimmasta kaupunginosasta Lotskerista. Kivenheiton päässä Puuvillan kauppakeskuksesta, ehdottomasti Suur-Ruosniemen rajojen sisäpuolella vanhan Vaasan-tien varresta, löytyivät riittävän isot ja modernit tilat pyörittää alati kasvavaa pienpanimoa. Nyt on hallilla korkeutta lähemmäs kuusi metriä, joka mahdollistaa isompien käymistankkien hyödyntämisen. Isompia tankkeja onkin jo tilattu lisää ja ne ovat saapumassa nyt kesällä uudelle panimolle. On paranneltu myös prosessia satsaamalla kunnon jäähdytyslinjastoon ja lämpimän veden talteenottoon.

Mikä siis muuttuu ja mikä taas pysyy samana? Panimon nimi ja oluiden alati erinomainen maku ainakin pysyvät säilyvät. Toki myös satakuntalainen jämpti tapa tehdä asioita pysyy. Yrityksemme yksi arvoista on rationaalisuus, joka voi kuulostaa tylsältä, mutta pohjimmiltaan insinöörivetoiselle panimolle se on toiminnan vankka perusta. Panimolla asennettaan enemmän tankkeja, pannaan enemmän olutta sekä tulevaisuudessa valmistamme myös tehdä erilaisia juomasekoituksia, alkoholittomia juomia ja vaikkapa paikallista lonkeroa. Tulemme myös tarjoamaan enemmän mahdollisuuksia tulla poikkeamaan panimolla. Panimovierailuilla voimme esitellä oluen teon vaiheita yksityisesti tai avoimien tapahtumissa ja aina aukioloaikojen puitteissa on mahdollisuus ostaa suoraan tuotteita panimolla. Avaamme myös panimobaarin eli kansanvälisemmin taproomin panimon yhteyteen, jossa voi maistella panimon tuotteita ihan luvan kanssa ja autenttisessa tilassa

Tässä tulevina viikkoina kerrotaan tarkemmin, miten panimon muutto oikein tapahtuu, miten ne kaikki laitteet saadaan asennettua paikalleen ja tärkeintä kaikista, milloin uudesta paikasta saadaan jo olutta pihalle avajaisten muodossa.

Paremman oluen puolesta,

Juho-Matti Karpale

Ruosniemi Brewery

PANIMOKAUPAN AUKIOLOAJAT LAANEJEVAT KESÄKSI


Ruosniemen panimokauppa on auki tästä viikosta alkaen kolmena päivänä viikossa:

Torstai 12:00 – 18:00
Perjantai 12:00 – 18:00
Lauantai 12:00 – 16:00

Juhannusviikolla olemme auki tiistaista torstaihin klo 12:00 – 18:00

Osoite: Eetunkuja 6, Pori

Tervetuloa!

TIEDOTE: Viikate-yhtye lanseeraa uuden oluen Ruosniemen Panimon kanssa


Tiedotusvälineille

VIIKATE LANSEERAA KUU KAAKON YLLÄ OLUEN YHTEISTYÖSSÄ RUOSNIEMEN PANIMON KANSSA

Viikate lisää kierroksia Kuu kaakon yllä -albuminsa synttärivuoteen lanseeraamalla oluen yhdessä Ruosniemen Panimon kanssa.

Kuu Kaakon Yllä A-olut on pakkasaamun raikas, saksalaisella Hallertau Mittelfrüh -humalalla hunnutettu pils-tyylinen olut, joka pyyhkii janon kartalta kompassin ympäri.

Kuu Kaakon Yllä A-olut näyttäytyy ensimmäistä kertaa yleisölle perjantaina 5.4.2019 Helsinki Beer Festival:lla Helsingin Kaapelitehtaalla. Yhtye on paikalla juhlistamassa ensiesiintymistä sekä tavattavissa Ruosniemen Panimon tiskillä klo 19 alkaen.

Saksalaisen Tankardin Beermuda-singleä kuuntelemasta tavattu solisti Kaarle Viikate kommentoi asiaa seuraavasti:

”Nyt on tulossa Kaakko -synttärit, joista riittää joka ilmansuuntaan! Pohjoista Viljaa -lagerin tiimoilta tehty yhteistyö sujui niin innostavassa ja onnistuneessa ilmapiirissä, että oli helppo vastata myöntävästi Ruosniemen mahtavien ihmisten tiedusteluun uuden Viikate-vetoisen oluen valmistamisesta. Uuden alkoholilain myötä on oluen hauista päästy kasvattamaan 5,2%:iin, joka auttaa aistimaan helpommin raikkaat, pils-oluille tyypilliset makujen nyanssit. Ja samallahan Kuu kaakon yllä A-olut lakaisee janon allikkoon ilmansuunnista välittämättä!”

Julkaisun jälkeen Kuu Kaakon Yllä A-olueen pääsee tutustumaan useissa laadukkaissa olutravintoloissa ja vähittäiskaupoissa kautta maan. Jakelun aloittamisesta ja jakelupisteiden koordinaateista tiedotetaan Ruosniemen Panimon Facebook-sivujen ja muiden some-kanavien kautta.

Tuotekuvia: media.ruosniemenpanimo.fi -> Kuu Kaakon Yllä 2.4.2019

Kuu kaakon yllä 10v. -juhlakiertueen keikat:

17.5. Helsinki, Tavastia (Loppuunmyyty)
18.5. Helsinki, Tavastia (Loppuunmyyty)
29.6. Seinäjoki, Provinssi
6.7. Aitoo, Kirkastusjuhlat
12.7. Joensuu, Ilosaarirock
19.7. Tampere, Tammerfest, Pakkahuone
20.7. Laukaa, John Smith Rock Festival
25.7. Kuopio, Kuopiorock
26.7. Oulu, Qstock
3.8. Pori, Porispere

Yhteydenotot ja lisätiedot:

Viikate/Spinefarm
Tuula Salminen tuula.salminen@umusic.com p. +358 40 901 1266
Viikate.com , www.facebook.com/Viikate , instagram.com/viikateofficial

Ruosniemen Panimo
Antti Isomäki antti.isomaki@ruosniemenpanimo.fi p. +358 40 772 5873
www.ruosniemenpanimo.fi, www.facebook.com/ruosniemen, instagram.com/ruosniemen

Nyman&Pulliainen ja Ruosniemi Brewery solmivat yhteistyösopimuksen vahvistamaan myyntiä


TIEDOTE 6.3.2019

Ruosniemi Breweryn myyntitiimi saa merkittävän vahvistuksen, kun kokeneet pienpanimoalan huippuosaajat Stefan Nyman ja Markku Pulliainen aloittavat Ruosniemen tuotteiden edustamisen kotimaassa. Sopimuksen myötä Ruosniemen tuotteiden kuvia tulee näkymään yhä enemmän kauppojen ja ravintoloiden hyllyissä ja hanoissa.

Nyman&Pulliainen tunnetaan aiemmin Malmgårdin panimon myynnin ja markkinoinnin johtotehtävistä, ja Markku on ollut panimoa perustamassakin: ”Stefanin kanssa päätettiin viimein perustaa oma yritys, kun siihen avautui mahdollisuus viime vuoden loppupuolella. Meidän näkemyksemme on, että laadukasta pienpanimo-olutta mahtuu vielä Suomeen lisää, mutta myynnin ja markkinoinnin pitää olla kunnossa.”

Yksi Ruosniemen useista Anteista, toimitusjohtaja Isomäki yhtyy Pulliaisen näkemykseen markkinoista: ”Stefan ja Markku ovat pienpanimokentän ”grand old men”, mitä tulee kokemukseen ja osaamiseen. Kilpailu on kiristynyt huomattavasti ja muun muassa ulkomaisten olutmerkkien tarjonta on lisääntynyt huomattavasti kauppojen hyllyissä. Panimoiden pitää nykyään panostaa huomattavasti myyntiin ja markkinointiin, tässä Nyman ja Pulliainen tuovat lisää ammattitaitoa Ruosniemen tiimiin.”

Yhteydenotot:

Antti Isomäki
Puh. 040 772 5873
antti.isomaki@ruosniemenpanimo.fi

Kuvamateriaali: media.ruosniemenpanimo.fi –> Tiedote 6.3.2019
Ruosniemi Brewery on 2011 perustettu laatuolueen keskittyvä pienpanimo, joka valmistaa moderneja, kansainvälisesti palkittuja klassikkotuotteita. Julistamme oluen ilosanomaa vastuullisesti ja haluamme tuoda hauskuutta ihmisten elämään. Teemme olutta, jotta ihmiset voisivat juoda paremmin.

HELMIKUUSSA PANIMOKAUPPA AUKI MYÖS LAUANTAISIN


Kevät lähestyy vääjäämättä, vaikka valkoinen kurittaja pitää maata vielä tukevasti otteessaan ja jokunen sentti luntakin on saatu. Lähestyvän kevään kunniaksi laajensimme panimokaupan aukioloaikoja ja pidämme tästä viikosta lähtien kaupan auki myös lauantaisin.

Kauppa avoinna tällä viikolla:

Perjantai 8.2. klo 12:00 – 18:00
Lauantai 9.2. klo 12:00 – 16:00

Kaupassa tarjossa meidän viimeiset pullot Vuorineuvos Salted Caramelia: koko tuotantoerä lähti niin liukkaasti varastosta, että hyvä että näistä saatiin pidettyä kiinni. Muutama sekalaatikko myös vielä jäljellä tarjoushintaan.

Osoite: Eetunkuja 6, Pori

Tervetuloa!